Te bezoeken

Op een steenworp afstand bevinden zich diverse cultuurhistorische bezienswaardigheden, zoals de Celtic Fields en de Germaanse Put. Speeltuin "Het Pannekoekenhuis" is een leuk uitje met de kinderen. Ook het Middelpunt van Nederland is vlakbij. Per fiets of per auto is het Nationaal Park De Hoge Veluwe te bereiken met o.a. het Kröller-Müller Museum voor moderne kunst.
 
Bezienswaardigheden op loopafstand
De Germaanse Put is een oude waterput uit lang vervlogen tijden en ligt te midden van de akkers die aan de west rand grenzen aan het landgoed.
 
De 'Celtic Fields' (ook: Raatakkers) zijn kleine, min of meer vierkante of rechthoekige aaneensluitende akkers zoals die vanaf de Late Bronstijd tot in de Romeinse tijd als landbouwsysteem werden gebruikt voor de verbouw van primitieve graansoorten als emmertarwe en spelt. Ze komen voor in Noordwest-Europa en een aantal landen daaromheen. Aan de noordwestkant van het landgoed, op een kleine 300meter treft u deze 'Celtic Fields'.
 

Het middelpunt van Nederland ligt aan de zuidoostkant van het terrein.

 
 
 
 
 
 
Bezienswaardigheden met de auto of fiets
 
Bezienswaardigheid
 
Musea
Het Kröller-Müller Museum bezit een wereldberoemde collectie voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh en de beeldentuin.

 

Dierentuin en Dolfinarium

Ouwehands dierenpark in Rhenen ...... en ook het Dolfinarium in Hardewijk

 

Nationaal Park de Hoge Veluwe

 

 
VVV

Voor uitgebreide toeristische informatie over Lunteren en omstreken, verwijzen wij u graag naar de website van de VVV (klik op het VVV logo).


Milieu

Denkt u alstublieft om de leefomgeving en houd de omgeving schoon voor mens en vooral dier. Dank.