Flora en fauna

Op de Veluwe en op het landgoed zelf, tref je een grote verscheidenheid aan planten en dieren aan. Op deze pagina staan van verschillende soorten planten en dieren, die voorkomen op het landgoed, een foto en een korte beschrijving.
Bloemen
 
De gele dovenetel
 
De gele dovenetel (Lamiastrum galeobdolonsynoniemenLamium galeobdolon en Galeobdolon luteum) is eeneenjarige plant van vochtige en beschaduwde plaatsen in gematigde gebieden. Deze voorjaarsbloem bloeit met name in mei en juni. Bij een gunstig voorjaar kan de plant ook al in april bloeiend worden gevonden. (bron: wikipedia)
 
 
 
   
 
 
 
Lelietje van dalen
 
Het lelietje-van-dalen of meiklokje (Convallaria majalis) is een tot 30 cm hoge vaste plant die in het   wild voorkomt in bosrijke streken, maar ook als tuinplant wordt gehouden. In de grond bevindt zich een kruipendewortelstok. Een paar brede parallelnervige bladeren staan aan de voet van de bloeistengel. Het lelietje-van-dalen is giftig doordat het bepaalde glycosiden bevat. (bron wikipedia)
 
 
 VVV

Voor uitgebreide toeristische informatie over Lunteren en omstreken, verwijzen wij u graag naar de website van de VVV (klik op het VVV logo).


Milieu

Denkt u alstublieft om de leefomgeving en houd de omgeving schoon voor mens en vooral dier. Dank.